Stel je voor: een Oosterhamrikkade als uitgestrekte groene zone, die een directe fiets én loopverbinding biedt naar sportcentrum Kardinge. Een verbinding, waarlangs in de spitstijden vele fietsers zich van P&R Kardinge naar stad en UMCG begeven en waarlangs elektrische pendeldiensten het ziekenhuis en de stad bereiken en ook de hulpdiensten voor noodgevallen ruim baan houden.
Maar tegelijkertijd een zone waar het fijn verblijven is voor alle bewoners, waaronder vele gezinnen, jonge starters en studenten. Korrewegwijk en Oosterparkwijk worden hier met elkaar verbonden.
Een ontmoetingsplaats voor de vele bewoners van beide wijken. Een zone waar de lucht gezond is omdat de uitstoot van schadelijke gassen tot het minimale is beperkt.

Op deze website tref je informatie aan over het plan De Groene Oosterhamrikkade, dat door verschillende bewoners in samenwerking met Bewonersorganisatie oosterparkwijk, Buurtoverleg Professorenbuurt-Oost en Woonschepen Oosterhamrikkanaal is ontwikkeld. Het plan is geanalyseerd, uitgewerkt en gevisualiseerd door SAC Groningen. Het rapport is te downloaden via onderstaande link.

1 reactie

Geef een reactie